USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

Olemme koonneet tänne vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin, jotka liittyvät postersprints.fi-sivuston käyttöön. Toivomme, että löydät kysymyksiisi vastauksen täältä. Jos sinulla on muuta kysyttävää tai tarvitset apua, lähetä sähköpostia osoitteeseen info@postersprints.com.

TILAAMINEN

Kaikki tilaukset tehdään suoraan www.postersprints.fi-sivustolla.

ILMAINEN TOIMITUS YLI 45 € TILAUKSIIN

Tarjoamme ilmaisen toimituksen, kun tilauksesi arvo on yli 45 €. Tarjous ei koske tilauksia, jotka toimitetaan Afrikan, Aasian, Oseanian tai Etelä-Amerikan maihin.

TILAUSVAHVISTUS

Kun viimeistelet tilauksen, lähetämme tilausvahvistuksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tilausvahvistus toimii kuittina, ja se vahvistaa, että tilaus on tarkistettu.

EN OLE SAANUT TILAUSVAHVISTUSTA

Lähetämme tilausvahvistuksen aina välittömästi tilauksen viimeistelemisen jälkeen. Jos et ole saanut tilausvahvistusta, tarkista roskapostikansiosi ja ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa info@postersprints.com, niin me autamme sinua.

TILAUKSEN MUUTTAMINEN JA PERUUTTAMINEN

Lähetämme tilatut tuotteet nopeasti, joten jos haluat muuttaa tilaustasi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteessa info@postersprints.com. Muista antaa tilausnumero, joka mainitaan tilausvahvistuksessa.

TOIMITUS TOISEEN OSOITTEESEEN

Jos maksat tilauksen kortilla, voimme lähettää pakettisi toiseen osoitteeseen. Lähetä tilausnumerosi meille sähköpostitse, niin vaihdamme osoitteen manuaalisesti.

TOIMITUS

Kun olemme paketoineet ja lähettäneet tilauksesi, saat vahvistuksen siitä, että pakettisi on tulossa. Saat myös seurantatunnuksen, jota voit käyttää lähetyksen kulun seuraamiseen. Toimitamme kaikki pakettimme PostNordin kautta, ja toimitusaikamme ovat lyhyitä kaikkialla maailmassa.

Toimitusaika Euroopan maihin on noin 5–7 arkipäivää tilauksen tekemisestä.

Toimitusaika Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Australiaan on noin 10–15 arkipäivää tilauksen tekemisestä.

Paketti lähetetään lähimpään toimituspaikkaan, ja saat ilmoituksen, kun voit käydä noutamassa paketin.

PALAUTUKSET

Jos haluat palauttaa ostamasi tuotteen, lähetä seuraavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen info@postersprints.com:

– tilausnumero
– asiakkaan nimi
– tuotteen nimi
– palautuksen syy.

Kun olemme vastaanottaneet palautusilmoituksesi, lähetämme sinulle palautuslapun kahden (2) arkipäivän kuluessa. Palautuksesta aiheutuvat toimituskulut eivät sisälly palautetusta tuotteesta hyvitettävään summaan. Tuote tulee lähettää hyvin paketoituna, ja kehyksiä palautettaessa paketin sinetin tulee olla ehjä.

REKLAMAATIOT

Jos havaitset virheen ostamassasi tuotteessa, voit tehdä reklamaation. Asiakkaillamme on kuluttajansuojalain mukainen palautusoikeus. Lähetä seuraavat tiedot sähköpostitse osoitteeseen info@postersprints.com:

– tilausnumero
– asiakkaan nimi
– tuotteen nimi.

Kun olemme vastaanottaneet reklamaatiosi, lähetämme sinulle lisäohjeita kahden (2) arkipäivän kuluessa.

TURVALLISUUS JA MAKSAMINEN

Teemme yhteistyötä vain tunnettujen kortti- ja laskutuspalvelujen tarjoajien kanssa, ja noudatamme kaikkia vaatimuksia, jotka koskevat maksujen turvallisuutta ja henkilötietojen käsittelyä Internetin välityksellä. Emme tallenna korttitietoja, ja kaikki tiedot salataan SSL (Secure Sockets Layer) -menetelmällä.

HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY

Postersprints.fi noudattaa yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR). Käsittelemme kaikkia henkilötietoja luottamuksellisesti, emmekä koskaan paljasta mitään henkilötietoja.

MAKSUVAIHTOEHDOT

Tarjoamme useita eri maksuvaihtoehtoja:

– korttimaksu Visa- tai Mastercard-kortilla
– PayPal.

Käytämme vain turvallisia maksupalveluita, eikä korttitietojasi tallenneta.

MITÄ EROA ON JULISTEILLA JA PAINOKUVILLA?

Olemme päättäneet käyttää kahta eri nimitystä, mutta julisteilla ja painokuvilla ei ole mitään eroa. Kaikki kuvat painatetaan laadukkaalle mattapaperille, jonka neliömassa on 200 g/m². Paperin paksuus takaa sen kestävyyden, eikä sen sileä mattapinta heijasta valoa.